FAQ

Hieronder vind u veel vaakgestelde vragen en antwoorden. Op grote schermen ziet u rechts een inhoudsopgave.

Veelgestelde vragen

Hoe integreer ik iDEAL?

Om iDEAL in uw website te integreren hoeft u enkel een tekstlink of tekstknop naar uw formulier met iDEAL te plaatsen op de pagina's waar u dat wilt. Uw formulier met iDEAL heeft een unieke url die u na oplevering van ons ontvangt. Hieronder vind u de html code van een voorbeeld tekstlink. Vervang de url door de unieke url van uw formulier met iDEAL om iDEAL te integreren in uw website.
<a href="https://www.formuliermetideal.nl/uw-formulier" target="_blank">Schrijf je in!</a>

Kan ik mijn formulier met iDEAL in een iframe insluiten?

Nee, helaas niet. Dat ligt niet aan ons platform maar aan het feit dat Mollie dat blokkeert. Dat heeft een goede reden: in een iframe kunnen klanten niet zien op welke website ze daadwerkelijk hun iDEAL bankgegevens invullen omdat dat gemaskeerd wordt. Uw formulier met iDEAL moet dus op een zelfstandige pagina staan, en niet in een iframe. Uw formulier met iDEAL heeft een eigen unieke url die u van ons krijgt, daar kunt u met een tekstlink of knop naartoe verwijzen.

Kan ik het ingevulde formulier als PDF ontvangen?

Ja, u kunt uw ingevulde formulier met iDEAL als PDF ontvangen. Geef het aan bij uw wensen dan activeren wij dat een ingevuld formulier per e-mail én als PDF bijlage wordt verzonden.

Wat is er mogelijk qua opmaak van mijn formulier met iDEAL?

Rechts bovenaan uw formulier plaatsen we uw eigen logo zodat uw klanten direct zien dat het een formulier van uw bedrijf of organisatie betreft. Links bovenaan plaatsen we uw bedrijfsgegevens. Daaronder plaatsen we een inleidende tekst naar uw wens, eventueel ook nog met een of meerdere afbeeldingen. Daaronder volgen de standaard invulvelden.

Is dit voor uw project nog niet voldoende? Dan kunnen we het formulier tegen meerprijs nog verder aan uw wensen aanpassen. Neem hiervoor contact met ons op.

Kan het formulier gewijzigd worden?

In het jaarlijkse bedrag is inbegrepen dat wij incidentele kleine wijzigingen in uw formulier met iDEAL doorvoeren. In tijd uitgedrukt is dit grofweg 30 minuten per jaar. U kunt ons hiervoor mailen, dan voeren we uw wijzigingen door. Bij wijzigingen die vaker gebeuren of groter van aard zijn bieden we aangepaste tarieven.

Hoeveel velden kan ik in mijn formulier met iDEAL laten zetten?

Tehnisch gezien is het aantal velden in uw formulier nagenoeg onbeperkt. In het standaard opbouwtarief (€139,- excl. btw.) houden we rekening met 2 uur bouwtijd. Mocht u zodanig veel velden willen laten plaatsen dat dit hier niet in past dan maken we een offerte op maat voor uw formulier met iDEAL.

Hoe controleer ik de iDEAL betalingen?

Het door uw klant ingevulde formulier wordt pas naar uw e-mail inbox verstuurd na een geslaagde iDEAL betaling. Dat houdt in dat elk ingevuld formulier dat u ontvangt, reeds betaald is en u de iDEAL betalingen niet hoeft te controleren. Dat scheelt veel werk! Controleer wel periodiek in Mollie of de betalingen kloppen en overeenkomen met de formulieren en op uw bankrekening betaalde bedragen.

Ik wil iDEAL voor mijn Joomla website

Joomla is een populair CMS waar vele extensies voor beschikbaar zijn. Zo zijn er ook webshop en iDEAL extensies, maar die vereisen na installatie periodiek onderhoud en zijn vaak ingewikkeld in gebruik. Ook gelden er dan bepaalde (veiligheids)eisen aan uw webhosting pakket. Als u de complexiteit van een webshop niet persé nodig heeft raden wij voor Joomla daarom ons formulier met iDEAL aan. Lees meer over iDEAL betalingen voor Joomla.

Ik wil iDEAL voor Wordpress

Wordpress is net als Joomla een populair en veelgebruikt CMS. Wereldwijd werken ontwikkelaars aan plug-ins die functionaliteit implementeren waaronder betaalmogelijkheid. Zo kunt u bijvoorbeeld een uitgebreide webshop inbouwen en zelf iDEAL koppelen aan uw bankrekening. Dit is echter ingewikkeld en vereist continu onderhoud. Ook worden er meestal veiligheidseisen gesteld aan uw webhostingpakket en moet er een SSL certificaat geïnstalleerd zijn op uw website.

Ons formulier met iDEAL is veel makkelijker en implementeerd zeer eenvoudig iDEAL in Wordpress, zonder dat u vervolgens nog iets hoeft te onderhouden of dat er eisen worden gesteld aan uw webhosting pakket. Lees snel meer over iDEAL voor Wordpress.

Hoe werkt iDEAL?

iDEAL is een vertrouwde, snelle en eenvoudige manier voor consumenten en bedrijven om online te betalen. Het grote voordeel is dat een iDEAL transactie een directe overboeking is en er dus geen vertraging ontstaat. Klanten hoeven zich niet te registreren en het is veilig omdat de transactie in de eigen bankomgeving plaatsvind.

Wanneer een klant een formulier met iDEAL invult en op de betalen knop klikt, gaat er via betalingsprovider Mollie een signaal naar de bank van de klant met het te betalen bedrag. Als de betaling succesvol afgerond is geeft de bank direct een seintje terug aan Mollie, die vervolgens een seintje geeft aan formuliermetideal.nl. Vervolgens wordt de inhoud van het formulier naar de e-mail inbox van de ontvanger verstuurd en ziet de klant een bevestiging van verzending.

Wat is Mollie?

Mollie is een Nederlandse PSP (Payment Service Provider) die gespecialiseerd is in het verwerken van online betalingen. Wat Mollie speciaal maakt is de ondersteuning voor allerlei software en plug-ins via hun API's.

Wij koppelen uw formulier met iDEAL aan uw gratis Mollie account. Betalingen komen binnen op uw Mollie account en zij storten het verzamelde tegoed elke werkdag naar uw bankrekening.

U hoeft dus zelf geen ingewikkelde koppeling te maken met uw bank en geen dure contracten meer met uw bank.

Mollie rekent geen vaste kosten, alleen €0,29 per transactie die automatisch ingehouden wordt.

Lees meer: wat is Mollie?

Welke Mollie gegevens hebben jullie nodig?

Uw formulier met iDEAL wordt door ons aan uw eigen Mollie account gekoppeld. Hiervoor hebben we de volgende gegevens nodig:
  • Mollie Profile ID
  • Test API Key
  • Live API Key
Met uw Mollie Profile ID en uw Live API Key koppelen we uw formulier met iDEAL aan uw Mollie account. Met de Test API Key testen we het formulier voordat we het formulier opleveren.

Waar kan ik de Mollie Profile ID en Live API Key vinden?

Wij gebruiken uw Mollie Profile ID, de Live API Key en Test API Key om uw formulier met iDEAL aan uw Mollie account te koppelen. Maar waar kunt u de Mollie Profile ID en Live API Key vinden?

Log in op uw Mollie Dashboard. Ga vervolgens in het menu bovenaan naar '...Meer' en klik op 'Developers'. U komt vervolgens in een scherm waar u de Mollie Profile ID, Live API Key en Test API Key kunt vinden om naar ons te sturen.

iDeal knop op website

Het maken van een iDEAL knop op uw website is eenvoudig. Nadat u ons uw formulier met iDEAL heeft laten bouwen ontvangt u uw unieke url naar uw formulier. Hier kunt u naartoe linken door middel van een iDEAL knop op uw website. Met de eerste onderstaande html code maakt u eerst de tekstlink. De code eronder zet u in uw CSS bestand om de tekstlink visueel om te vormen naar een iDEAL knop op uw website. Wanneer men op de iDEAL knop klikt gaat men rechtstreeks naar uw formulier met uDEAL. Eventueel kunnen wij u helpen bij het plaatsen van deze links en de iDEAL knop op u website.

Stap 1: maak een tekstlink naar uw iDEAL formulier (pas de url aan):
<a href="https://www.formuliermetideal.nl/uw-formulier" target="_blank" class="idealknop" >Schrijf je in!</a>
Stap 2: maak van de tekstlink een iDEAL knop:
a.idealknop {
	color: #fff;
	background-color: #d50172;
	padding: 5px;
	margin-right: 5px;
	border: 2px solid #fff;
}

a.idealknop:hover {
	background-color: #c10167;
}

Lees meer over een iDEAL knop op uw website.

Wat kost Mollie?

Het aanmaken van een bedrijfsaccount op Mollie is gratis, Mollie kost in de basis niks. Pas wanneer je daadwerkelijk transacties uitvoert via Mollie (klanten die je betalen) dan kost Mollie geld. De transactiekosten van Mollie bedragen €0,29 per iDEAL transactie (actueel: 2022) en worden automatisch ingehouden van de betaalde bedragen.

Neem contact op!

We verzorgen graag uw formulier met iDEAL.