Werking

We hebben lang nagedacht over gebruiksgemak van ons formulier met iDEAL. Een vernuftige combinatie van moderne techniek maakt ons uniek.

Werking van het formulier met iDEAL

Hieronder leggen we u graag uit hoe het formulier met iDEAL werkt. Welke techniek werkt er achter het formulier, hoe zit het met Mollie en hoe komt het geld van uw klant op uw bankrekening? Klik op de leeswijzer of scroll naar beneden voor allerlei informatie.

Schematisch overzicht

Ons formulier met iDEAL werkt op een beveiligde pagina waar u naartoe linkt vanaf uw website. Bezoekers vullen hun gegevens in en kiezen producten of diensten. De totaalprijs wordt automatisch berekend. Wanneer men op 'betalen' klikt ziet men een vertrouwd iDEAL betalingsscherm. De betaling wordt verzorgd door Mollie. Na succesvolle betaling wordt het ingevulde formulier per e-mail naar uw inbox doorgestuurd. Elke werkdag stort Mollie uw inkomsten naar uw bankrekening.

Versleutelde verbinding

De verbinding tussen de browser van de bezoeker en de server met het formulier is versleuteld. Dit is zichtbaar middels een slotje in de adresbalk.

Neutrale stijl

Onze formulieren zijn neutraal van stijl zodat ze in de huisstijl van elk bedrijf passen.

Allerlei soorten velden

U kunt allerlei soorten velden door ons in uw formulier laten plaatsen. Velden voor naam- en adresgegevens, voor andere teksten, en natuurlijk de velden voor product- of dienstkeuze.

Automatische berekening

Het formulier berekent automatisch de totaalprijs van de producten of diensten. De klant ziet dus direct de totaalprijs.

Beschrijvende teksten

U kunt korte beschrijvende teksten met uitleg in het formulier laten plaatsen.

Automatische check

Wanneer men op de 'versturen' knop klikt, voert het formulier een check uit. Als verplichte velden zijn ingevuld wordt de gebruiker doorgestuurd naar het betaalscherm. Na succesvolle iDeal betaling wordt het ingevulde formulier naar u opgestuurd.

Veilige mailserver

Als de betaling succesvol is verwerkt onze mailserver razendsnel de ingevulde gegevens en stuurt deze naar uw e-mail adres. De mailserver staat in een beveiligd Nederlands datacenter van TransIP.

Betaalprovider Mollie

De gebruiker maakt via de iDeal betaalomgeving van Mollie het totaalbedrag over. Omdat wij uw Mollie-ID meesturen weet Mollie dat het geld naar uw rekening moet. Zij schrijven (mits u dat instelt) dagelijks uw geld over naar uw bankrekening.

 • Versleutelde verbinding
 • Neutrale stijl
 • Allerlei velden mogelijk
 • Beschrijvende teksten
 • Prijsberekening
 • Automatische check
 • Betaalprovider Mollie
 • Veilige mailserver

Integratie op website / socials

Na uw aanmelding maken wij uw formulier met iDEAL handmatig aan. Wanneer deze klaar is ontvangt u van ons de unieke url naar uw formulier. Het enige dat u vervolgens hoeft te doen, is vanaf uw website of social media account op de plek waar u dat wil een knop of link te plaatsen naar uw formulier met iDEAL. Bijvoorbeeld in de vorm van een "Schrijf je nu in!" knop.

Oplossingen op maat zoals installatie op een andere domeinnaam zijn ook mogelijk.

Omdat u het formulier implementeert met een tekstlink maakt het niet uit waar uw website staat en welk CMS u gebruikt. Uw formulier met iDEAL werkt op Joomla, Wordpress, Drupal, etc. Eventueel helpen we graag kosteloos bij de implementatie van uw formulier met iDEAL op uw website.

Joomla formulier met iDeal
Drupal formulier met iDeal
Wordpress formulier met iDeal

Techniek achter formulier met iDEAL

U hoeft dit niet te onthouden, dit regelen wij allemaal aan onze kant.
 • PHP + JS

  De website en het formulier worden middels de meest recente stabiele versie van PHP gegenereerd. In het formulier Javascript verwerkt die ervoor zorgt dat ingevulde velden gecontroleerd worden zonder schermverversing. Fout ingevulde formulieren worden direct rood gemarkeerd.
 • SMTP

  De inhoud van het formulier wordt na succesvolle betaling via een beveiligde SMTP verbinding naar de mailserver verstuurd.
 • SSL

  Alle communicatie tussen de browser van de bezoeker en het formulier is versleuteld middels SSL zodat het formulier niet af te luisteren is door derden.
 • Linux

  Het platform draait op een recente versie van CentOS Linux; zeer stabiel, snel en extreem veilig.

iDEAL formulier koppeling met Mollie

Uw formulier met iDEAL koppelen we aan uw eigen Mollie rekening; de betalingen lopen dus niet via ons, maar rechtstreeks via Mollie naar uw eigen rekening. Om uw formulier met iDEAL aan uw Mollie account te koppelen hebben wij van u nodig: het Mollie Profile ID, de Test API Key en de Live API Key. Deze kunt u in uw account vinden onder 'developers'.

Een Mollie account is gratis en kunt u zelf aanmaken. Vervolgens kunt u in Mollie aangeven dat de inkomsten dagelijks moeten worden overgemaakt naar uw bankrekening. Mollie houdt per transactie €0,29 in (bekijk actuele tarieven op Mollie.nl).

Mollie formulier met iDEAL

Betaling aan u

U kunt Mollie zodanig instellen dat het geld in uw Mollie account dagelijks naar uw bankrekening wordt overgeboekt. Zo krijgt u op werkdagen binnen een dag de betaling op uw bankrekening bijgestort, minus de kosten die Mollie inhoudt (€0,29 per iDEAL transactie).

Voorbeeldformulieren

Hoe een formulier met iDEAL er uit kan zijn ziet u bij onze voorbeeldformulieren. Dit zijn formulieren die we reeds gebouwd hebben voor andere klanten.

Neem contact op!

We verzorgen graag uw formulier met iDEAL.