Digitaal collecteren

Digitaal collecteren

Veel goede doelen halen nog steeds geld op door fysiek langs de deuren te gaan met een collectebus. Immers bereikt men daarmee een doelgroep die niet of minder online doneert. Het nadeel is dat de collectant met veel contant geld over straat heen moet. Met onze oplossing voor digitaal collecteren met QR code combineert u het voordeel van fysiek langs de deuren gaan met de veiligheid van digitaal collecteren.

Hoe werkt digitaal collecteren

Voor digitaal collecteren heeft u een paar dingen nodig die wij voor u kunnen verzorgen. Een QR code die naar uw online dontatieformulier linkt, het collecteformulier met een iDEAL betaalknop en een Mollie account (deze regelt u gratis zelf via www.mollie.nl). Wanneer u een Mollie account heeft aangemaakt kunnen wij uw digitale collecteformulier bouwen. 

De collectant plakt op zijn/haar collectebus een QR code die door een donateur gescand kan worden met de camera van een telefoon. De donateur komt vervolgens terecht op uw digitale collecteformulier. Hierop kan de donateur zelf een bedrag invullen, maar standaard staat bijvoorbeeld €5,- aangevinkt. Vaak wordt dit door donateurs niet gewijzigd. Vervolgens kan met middels de iDEAL knop gelijk betalen. De eigenaar van het goede doel ziet de donatie direct verschijnen in het Mollie account. Na elke werkdag wordt het verzamelde totaalbedrag overgeschreven naar de bankrekening van het goede doel.

QR code voor digitaal collecteren

Om digitaal te collecteren plakt u een QR code op de collectebus van uw collectanten. Deze is te scannen met de camera van een telefoon en verwijst naar uw collecteformulier. Maar hoe komt u nou aan zo'n QR code? Simpel. Nadat wij uw collecteformulier gebouwd hebben ontvangt u van ons de link naar uw formulier. Op Google zijn vele aanbieders te vinden waar u gratis een QR code kunt laten genereren naar uw link. Komt u er toch niet uit? Dan is het voor ons een kleine moeite om voor u een QR code te genereren voor op uw collectebus.

Digitaal collecteren veiliger

Voorheen gingen uw collectanten waarschijnlijk met een collectebus over straat waarin alle donaties zaten. Op een goede avond is zo'n gevulde collectebus natuurlijk aardig wat waard en loopt uw collectant het risico om beroofd te worden. Ook kan er altijd geld kwijt raken omdat er niks geregistreerd wordt. Door digitaal collecteren zal een steeds groter gedeelte van de donaties rechtstreeks gedaan worden, zonder losgeld. Met als gevolg dat er minder geld gestolen kan worden of kwijt kan raken.

Contact

Neem snel contact met ons op om te beginnen met digitaal collecteren.

Ons formulier met iDEAL werkt voor elke website en maakt verkoop van producten, diensten en inschrijvingen of ontvangst van donaties simpel.

Neem snel contact op.

Contact

Neem contact op!

We verzorgen graag uw formulier met iDEAL.